Mijn microcosmos

KVLV

Posted on: 25 september 2007

We zijn dus verhuisd. En na de buurtfeesten op de wei recht tegenover onze deur, dacht ik dat ik het sociaal leven in ons gehucht zo ongeveer wel gezien had. Niets is minder waar. Staat er plots een vriendelijke dame aan de deur met de vraag of ik geen lid wil worden van de KVLV. De KVLV, de boerinnenbond !!! Ikke ?!? Voor € 2.65 lid voor een heel jaar + maandelijks een magazine erbij. Daar moest ik toch wel eens zwaar over nadenken. Die K in kvlv zegt me al helemaal niets, en ik werk wel eens graag in de tuin maar dat maakt nog niet dat ik in aanmerking kom voor de L. Die tweede V eventueel, maar eigenlijk gedraag ik me nog meer als een meisje in plaats van de volwassen variant daarvan.

Het programma voor komend werkjaar ziet er niet slecht uit : verschillende kooklessen (en koken is echt wel een hobby), Afrikaans dansen, een handtas vilten, fietstochtjes en wandelingen,… Kortom, de vrouwen is ons dorp zijn behoorlijk actief. Uiteindelijk heb ik “ja” gezegd en ben vol goede moed naar de startvergadering getrokken. Lekkere hapjes, een drankje (met alcohol jaja), een losse sfeer, het viel allemaal wel mee. De quiz stelde hoge eisen aan de L in kvlv, want vragen over gewassen, groenten, de hoeveelheid graan in een brood en hoeveel een varken eet, dat is nu niet direct parate kennis bij mij. Bij de rest van de aanwezigen ook niet, zoboerinnetje bleek. “’t Was de eerste keer”, zo wist een oudere dame me te vertellen, “dat ze zo iets deden.” Er was ook jong volk in het zaaltje, ik was zeker niet de benjamin van de hoop. Het bezinningmoment en het gebed heb ik niet meegedaan. Een beetje gaan zitten meedoen voor de show is hypocriet, dus neen bedankt.

Bij deze ben ik vanaf nu dus een echte plattelandsvrouw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: