Mijn microcosmos

Ambleteuse

Posted on: 12 maart 2008

Wij dus op weekend! Zaterdagochtend, niet al te lang uitgeslapen, op ons gemakje ontbeten enwoeste-zee.jpg onze valies gepakt. Als je maar 2 dagen wegblijft is er ook niet zoveel pakken aan. Om 10u zaten we in de auto onderweg naar de Opaalkust in Frankrijk. En aan de weersvoorspellingen te zien zou het een echt uitwaaiweekend worden, perfect dus! Een kleine 3 uur waren we in ons dorpje op zoek naar eten. Veel was er niet te beleven dus de keuze was snel gemaakt, het werd de “Free Style” een bistro/brasserie. Mijn salade was zo gigantisch groot dat ze ondanks een flinke honger toch niet helemaal kon oppeuzelen.

woeste-zee2.jpgInchecken in het hotelletje was toch wel een tegenvaller : gratis gebruik van hammam en sauna. De hammam was buiten gebruik en de sauna lag niet aan. De sauna was ook alleen te bereiken als je er vuile voeten voor over had. Nu ja, die sauna kon me niets schelen, maar als in mijn arrangement “gratis gebruik van sauna en hammam” zijn inbegrepen, dan wil ik dat ook wel graag. En als ik op maandag reserveer dan weten ze ook wel dat de sauna en hammam tegen de zaterdag nog een bouwwerf zal zijn. Voor de rest valt er weinig op het hotel aan te merken, al zouden Sien en Marie waarschijnlijk wel een banvloek over de badkamer hebben uitgesproken. De douche was echter zalig warm en ontzettend goed afstelbaar. Een minpuntje aan de douch was misschien dat ze niet 100% vrouwvriendelijk was in die zin dat het een vaste douchekop was. ;o) Vrouwen weten waarom !

Een eerste kleine strandwandeling leert ons direct waarom dit geen toeristische trekpleister is : een klein strand met bunkers en betonblokken, niet echt de droom van de gemiddeldefort.jpg zonneklopper denk ik dan. Als kers op de taart : een lelijk fort. Maar zalig voor mensen als Muzzle en ik die wel eens graag langs de zee wandelen maar dan liefst met niet te veel volk rond ons en dat terwijl wind op de golven beukt.

‘ s Avonds in het buurdorpje een zeevruchtenschotel voor 2 verorberd. Mmmm, oesters, krab, gamba’s, lagoustines, slakjes, grijze garnalen, … Absoluut mjammie. Om het helemaal af te maken toeteren we nog een fles champagne op de kamer (ook deel van het arrangement).

’s Ochtends ontbijt op zijn Frans, very basic dus. En dan ondanks de regendruppels en de zware bewolking, een fiks wandeling langs het strand en door de duinen. Aan de joggers door de duinen : chapeau, jullie conditie is pakken beter dan de mijne. En het was heerlijk wandelen, veel wind af en toe een regendruppel en naar het einde van de wandeling toe zelfs een waterzonnetje.

Terug aan de parking, auto in en huiswaarts. 2 en een half uur later zaten we vlak bij huis een pannekoek te eten, een smakelijke afsluiter voor een lekker weekendje er tussenuit.paarswier.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: