Mijn microcosmos

Muffins met twee soorten chocolade

Posted on: 1 oktober 2010

Dit heb ik uit het boek “Chocola”. Een boek met allemaal overheerlijke chocolade bommen.
Voor 16 stuks of 12 iets grotere.

Nodig :

  • 400 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 115 g rietsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 150 ml melk
  • 4 el zonnebloemolie
  • 175 g witte chocolade in stukjes
  • 175 g pure chocolade in stukjes

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 180°C. Zet papieren cakevormpjes in een muffinblik met 16 kuiltjes. Aangezien ik er een heb met 12 kuiltjes zijn het iets grotere muffins geworden. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven een kom en roer de suiker erdoor. Maak een kuiltje.

Stap 2 : Klop de eieren met de zure room, melk en olie dooreen en giet dit in het kuiltje. Klop geleidelijk de droge ingrediënten erdoor totdat je een dik, romig deeg hebt.

Stap 3 : Roer er de chocoladestukjes door

Stap 4 : Schep het deeg in de vormpjes en vul ze bijna tot de rand. Met 2 lepels ging dit prima. Als je 12 kuiltjes in je blik heb maak je ze wat hoger dan de rand. Bak ze in 25 – 30 minuten gaar. (Prikken–> niet aankleven : ok) Laat ze afkoelen op een taartenrooster. Je kan ze eventueel bestuiven met cacaopoeder.

Advertenties
Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: