Mijn microcosmos

Slaatje met gerookte eendenborst en meloen

Posted on: 3 oktober 2010

Slaatjes zijn heerlijk in de zomer, op voorwaarde dat het lekker warm is. Met dit weer zou een mens bij momenten eerder beginnen verlangen naar stamppot dan naar frisse slaatjes maar dat houdt niet tegen om toch te volharden in de frisheid. Hier is er eentje uit de kookbijbel van de KVLV. Het is supersimpel, snel klaar, heerlijk op een warme zomerdag en het ziet er indrukwekkender uit dan het eigenlijk is. Ideaal als je even wil uitpakken zonder er veel werk of tijd te moeten in steken.
Nodig voor 2 personen : 2 pakjes gerookte eendenborst, 1 gele meloen (alle soorten zijn goed zolang het geen watermeloen is), 1/2 theelepel kerriepoeder, peper, zout, 8 eetlepels mayonaise of dressing, 1 potje yoghurt natuur, sla naar keuze. Afwerking : pijnboompitten en iets groen naar keuze zoals korianderblaadjes of peterselie.

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Verwijder ook een deel van het vruchtvlees en snijd het in stukjes. Vermeng de mayonaise met de yoghurt, het kerriepoeder, de peper en het zout.

Schik de gerookte eendenborst (ik verwijder het vetrandje eerst maar dat is naar eigen smaak), de sla en de stukjes meloen in de meloenhelften. Plaats de halve meloenen op een bord en leg de overige vulling er rond op een slabedje. Werk af met het sausje en versier met blaadjes groenigheid en pijnboompitten.

Op de foto zie je geen groenige afwerkblaadjes. Reden : een slakkeninvasie in de tuin. Die beesten eten alles af wat ze tegenkomen : pompoenplantjes, courgettenplantjes (de kommkommer laten ze half staan), bieslook, basilicum, peterselie,… Sinds kort voel ik een onweerstaanbare drang om de beesten uit te roeien. Dood aan de rode naaktslakken !! De huisjesslakken krijgen nog respijt wegens te schattig.

Een opmerkzame ziel zal misschien zien dat die pijnboompitten er toch maar raar uitzien. Correct : het zijn pompoenpitten. De pijnboompitten zaten op dat moment nog in een of andere verhuisdoos die nog niet uitgepakt was.

Smakelijk !

Advertenties
Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: