Mijn microcosmos

Zoete aardappel met rode curry en kokos

Posted on: 4 oktober 2010

Dit recept is zo’n beetje een samenraapsel van verschillende recepten die ik op internet vond en er dan een eigen versie van gemaakt heb.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olie
  • 350 gram vlees : dat kan rundsvlees zoals entrecote zijn, maar ook stukjes kip of varkensvlees zijn er lekker bij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien, in ringen of grove stukken
  • 350 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels Thaise rodecurrypasta
  • 3 dl kokosmelk
  • gekookte rijst

Bereiden:

Snij het vlees in stukjes en smeer ze in met de 2 eetlepels rode currypasta en zet aan de kant. Snij de ajuinen in grove stukken of in ringen en hak de teentjes look fijn. Schil de zoete aardappelen, snij ze in dobbelsteentjes en kook ze gaar.
Verhit de olie in de wok en schroei het vlees mooi dicht. Voeg na 2 minuten de ajuin en de look toe en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe aan het vlees en breng het geheel snel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg tenslotte de blokjes gekookte zoete aardappels toe.
Serveer er thaise rijst of basmati rijst bij.

Advertenties
Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: