Mijn microcosmos

Witte chocoladetaart met aardbeien

Posted on: 1 november 2010

Voor mijn lief zijn verjaardag mocht hij een recept kiezen uit het boek “Chocola”. Hij ging resoluut voor deze. In volle aardbeien seizoen een prima keuze.

Hieronder het recept zoals het in het boek staat. De eerste keer, vorig jaar ergens deed ik alles volgens het boekje maar het resultaat was niet super. Lekker daar niet van, maar het zag er niet uit. Geen twee keer dacht ik dus gebruikte ik het biscuitrecept van El Mystica en werkte van daar af verder volgens het boek.

Voor 10 punten

  • 115 g witte chocolade in stukjes
  • 120 ml slagroom
  • 120 ml melk
  • 1 el rum of vanille-essence
  • 115 g zachte ongezouten boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 675 g aardbeien in plakjes
  • 1 hele aardbei ter garnering
  • 7,5 dl slagroom
  • 2 el rum of aardbeienlikeur

Moussevulling

  • 250 g witte chocolade in stukjes
  • 3.5 dl slagroom
  • 2el rum of aardbeienlikeur

Aan de slag :

1) Ofwel gebruik je het biscuit recept van El Mystica ofwel volg je deze beschrijving. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen.

2) Klok de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout dooreen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.

3) Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.

4) Voor de moussevulling : smelt al roerend de witte chocolade en slagroom. Roer de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat haar afkoelen en iets opstijven en klop haar vervolgens met een metalen garde licht op.

5) Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en de aardbeienplakjes op zijn. Leg de laatste taartlaag erop.

6) Klop de slagroom met de rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de bovenkant en de zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de laatste aarbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.

Dient het gezegd dat mijn lief van slagroom houdt ?

Advertenties

1 Response to "Witte chocoladetaart met aardbeien"

WAUW die foto! …Mijn lief is bijna jarig. Ik heb nu een goed idee gekregen denk ik:) Alleen… Het is nu niet bepaald het aardbeienseizoen 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: