Mijn microcosmos

Picnic

Posted on: 15 november 2010

Dit berichtje dateert van augustus, november is nu niet echt de maand om’s avonds buiten in het stadspark te gaan zitten. Maar het berichtje stond op de foute plaats dus verhuizen geblazen.

Een picnic in het park. Dé gelegenheid om eens bij te kletsen met vrienden die we al veel te lang niet meer gezien hadden. (Druk druk druk… je kent dat wel. De vrienden komen pas laat thuis van het werk en moesten dan nog eten. Afspreken zou alweer moeilijk en laat worden dus was mijn voorstel : een picnic (en ik zorg daarbij voor het lekkers). Het werd een snelle en geïmproviseerde maaltijd. Als voorafje was er Nigella’s “Pea and pesto soup”. Zeer snel en simpel te maken : 750ml water opwarmen, 375 gr diepvrieserwtje toevoegen, 2 lentuitjes (gekuist maar in hun geheel) erbij, en tot slot nog een halve tl limoensap en een halve tl zout. Een 7tal minuten laten pruttelen. De lenteuitjes eruit vissen, pan van het vuur, pesto erbij en mixen. Mjammmie. En Nigella heeft zoveel gelijk als ze aanraadt verse pesto (al dan niet zelfgemaakt) te gebruiken in plaats van bokaaltjesspul.

Als hoofdgerecht werden het warps. Ideaal Picnicvoer, je kan het proper eten zonder borden of bestek. (Minder afwas !) Wraps gevuld met gerookte zalm, avocado, zure room en ijsbergsla. Naar eigen smaak kruiden met peper/zout/limoensap.

Het dessertje was een stuk cheescake. Die zag er niet zo geweldig uit maar de smaak was prima.

Zalig kunnen bijkletsen en lekker simpel eten : een geslaagde avond !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: