Mijn microcosmos

Vlooien in huis

Posted on: 10 juli 2012

Het bloggen vlot hier niet zo best. Mijn lieve ukkepukken zitten daar voor iets tussen. Ik schrijf mijn posts ’s morgens in de vroegte, wanneer zij nog slapen. Maar de laatste maanden zijn ze er wel erg vroeg bij, die kleine kapoenen. Zo gemiddeld  rond 6.30u, en gemiddeld wil zeggen ook vaak vroeger (lees 6uur, 5.50u of zelfs 5.00u). Ik sta normaal om 6u op en dan had ik tot voor enkele maanden een uurtje tot anderhalf uurtje voor mezelf. Nu de kleintjes ook al wakker zijn is die mij-tijd ook vervlogen, maar die komt wel weer terug, over een paar maanden of zo.

Genoeg daarover, de titel van het stukje, daarbij hoort wat toelichting nietwaar? Enkele weken geleden ontdekte ik ’s morgens beten op mijn benen. Aha het muggenseizoen is weer begonnen, zo denk ik dan, ik ben nog steeds een lekker stuk. De daaropvolgende dagen : meer van hetzelfde. En dan begint mijn euro te vallen, centje per centje… ik hoor nooit muggen, ook ’s avonds niet, ik heb nog geen enkele mug gezien, hmm vreemd om dan meer dan 20 beten te hebben, niet? Plots zie ik dan een kleine snoodaard : een bruin stipje dat wegspringt –> aaargh vlooien!! Die beesten vinden mij ook lekker of wat ??

Na even inlezen op het www begin ik me pas echt zorgen te maken, vlooienplaag, verdelgers laten komen, gif, ziektes overbrengen, … De beschreven middelen zijn meestal drastisch en houden het spuiten van (veel) gif in. Eerlijk gezegd snap ik dat niet zo, het enthousiasme waarmee mensen hun huis vol gif spuiten. Foggers en zo, mensen lezen jullie wel wat dat inhoudt ? Eens goed tussen de naden van de zetels spuiten?? Je zit daar wel in hé !

Ondertussen zat ik aan 50+ beten die ontzettend jeukten en flinke bulten gaven dus tijd voor actie: zalf voor aan de beten gehaald bij de apotheek–> werkt voor geen meter. Grootmoeders wijze : azijn, wel dat werkt dus echt, minder beten, en de beten zelf minder gezwollen en minder rood : hoera !

Azijn met water in een plantenspuit en daarmee alles inspuiten, wat meer stofzuigen en de kat behandelen. Na 2 weken word ik nog amper gebeten en zijn er merkelijk minder springbeestjes te vinden. Joepie ! Dit nu nog enkele weken/maanden aanhouden en we kunnen ons weer vlo-vrij noemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: