Mijn microcosmos

Het kerstboomdilemma

Posted on: 16 november 2012

De sint is nog niet langs geweest, maar hier en daarbron : http://www.johnnyinadress.com zie je ze al, in folders, ook een van de buren is er altijd snel bij, in etalages : de kerstbomen.

Ik hou van een mooi versierde kerstboom, met slingers, ballen en lichtjes. De geur als je de woonkamer binnenkomt : heerlijk. Maar hoe maak je een ecologische keuze qua kerstboom?

Een plastic boom is uitgesloten. Een echte boom dan maar? De meeste gekweekte kerstbomen worden flink met pesticiden bespoten. Dus dan wil je ook niet in huis. Een biokerstboom dan maar ? Of een kerstboom adopteren? Wij kochten enkele jaren geleden een kleine kerstboom  met de bedoeling deze dan uit te platen in de tuin.

Het boompje overleefde maar daarmee is ook alles gezegd. Onderaan zijn alle takken dood, het nogmaals als kerstboom gebruiken binnen zal de doodsteek betekenen. Karton kerstboom van StudioBoonHet jaar erop kochten we een ander boompje : maar dat heeft ondanks alle goede zorgen nooit wortel geschoten in de tuin. Weg met het plan om de boompjes alternerend kerst met ons te laten vieren.

De verbouwingen maakten dat we het nu al een paar jaar zonder kerstboom doen. Dat lukt prima, maar ergens mis ik het ook wel. Op zoek naar alternatieven dus.

Foto 1 bovenaan : een kerstboom in vilt, met vilt ornamenten die de kindjes dan naar hartelust kunnen versieren en herversieren. Kleurrijk en makkelijk zelf te maken.

Foto 2 : de kerstballenboom. Hier is een link naar de tutorial. De dame in kwestie zegt dat het makkelijker is dan het eruit ziet. Je kan deze “boom” ook jaar na jaar herbruiken.

Foto 3 : Odenneboom in gerecykleerd karton : hoogte 2.3m ! Zoek op de site van De Invasie naar StudioBoon. Ook deze boom kan je jarenlang opnieuw gebruiken. Jammer van het hoge prijskaartje. Maar een plastic boom of elk jaar een echte boom is ook niet goedkoop.

Foto 4 : papieren spiraal kerstboom. Misschien ook als diy haalbaar.

En hier zijn er nog een paar upcycle kerstboomvoorbeelden te vinden zoals een kerstboom gemaakt van blikjes, een prachtige boom in karton (geen diy) of deze prachtige stapel boeken.

Advertenties

1 Response to "Het kerstboomdilemma"

Wij hebben wel een plastic kerstboom, maar eentje dat we gekregen hebben, dat de opa van mijn vriend naar het containerpark ging brengen. Ik vind ‘m lelijk, maar tenzij ik iemand vind die hem wil adopteren, blijft hij hier. Weggooien zou nog grotere zonde zijn he…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: