Mijn microcosmos

Goede doelen

Posted on: 3 december 2012

Geeft u wel eens geld aan goede doelen? Waarschijnlijk wel. Wij doen dat hier ook. En nu de eindejaarsfeesten dichterbij sluipen, komen ook goede doelen weer wat meer in de spotlight te staan. Terecht vind ik. Want mensen lief, wat hebben we het goed hier in ons Belgenlandje. Daar kan er best wel een paar euro van naar een beter doel gaan dan naar een feesttafel met overdadig veel eten of naar een duur eindejaarscadeau dat twee dagen later op E-bay staat te blinken.

Bij ons gaat er maandelijks steun naar Greenpeace, Artsen zonder grenzen, Sensoa en Amnesty International. Bewust verdeeld over milieu, medische hulp, seksuele gezondheid en mensenrechten.

Daarbij komen dan de jaarlijkse en occasionele goede doelen. Jaarlijks, daaronder verstaan we hier: de 11.11.11 actie, de Damiaanactie, Vredeseilanden en de Voedselbank. Deze organisaties steunen we ieder jaar opnieuw, maar dus niet via een maandelijkse opdracht. De occasionele goede doelen dat zijn dan de koekjes of kaartjes of lokale acties die we toevallig tegenkomen : een collega die zich een goed doel aantrekt, een school die zich inzet voor een zieke leerling, kaarsen die verkocht worden aan de ingang van de supermarkt, …

Als we het zouden uittellen, dan komen we op het eind van het jaar aan een bedrag waar we best wel wat leuke dingen mee kunnen doen. Ik ben er echter van overtuigd dat er nu fantastische mee gedaan worden, in plaats van gewoon maar “wat leuke dingen”.

Welk goed doel mag met jouw centen aan de slag ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: