Mijn microcosmos

vrouwen en rechten

Posted on: 10 januari 2013

Eigenlijk was het plan om een stukje te schrijven over equal pay day en over het feit hoe oneerlijk dat is, dat vrouwen minder betaald worden voor hetzelfde werk. Oneerlijk!

Maar toen gebeurde dit in India en toen vond ik het recht op gelijk loon eerder een luxeprobleem, vergeleken daarmee. Nog steeds een probleem, maar eentje dat al bij al nog meevalt. Om even verder te denken, waar is het als vrouw goed leven ? Hier toch wel zeker! Oké, er is nog marge tot verbetering;  de documentairefilm “Femme de la rue” is daar maar één voorbeeld van.

Maar eerlijk : er zijn weinig plaatsen waar je het als vrouw zo goed hebt als hier. Groepsverkrachtingen, neuzen afsnijden, genitale verminking, geen recht op onderwijs, sterven in het kraambed, … niet direct onze dagdagelijkse realiteit hé? Jaren geleden zag ik een reportage over vrouwenbesnijdenis; het gekrijs van het meisje dat zonder verdoving besneden werd ging door merg en been. Ik krijg er nog steeds koude rillingen van als ik er aan denk.

Conclusie : ja het kan beter hier, maar we zijn hier als vrouw veel tot ontzettend veel beter af dan op een hoop andere plekken op deze aardbol. Bij deze staat er een extra puntje bij de voornemens van dit jaar : een goed doel uitzoeken dat zich inzet voor vrouwenrechten en dat maandelijks steunen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: