Mijn microcosmos

Veggie uit de supermarkt

Posted on: 19 juni 2013

Momenteel ben ik een weekdagvegetariër en de rest van het gezin doet ook mee, zei het net iets minder strikt. Zij eten bijvoorbeeld wel eens charcuterie op de boterham, ik niet meer. Ik hou van groentenschotels maar Manlief ziet graag een vleesvervanger op zijn bord. Hieronder volgt een selectie van successen en mislukkingen. Je kan natuurlijk ook zelf veggie burgers en seitan en zo maken, maar meestal hebben we daar de tijd niet voor.

In de Delhaize hebben ze nu ook van het huismerk vegetarisch broodbeleg. Je kan het vinden in het schap met de krabsla en de kipcurrysla. Ik bracht de “Vegetarian Lentil salad” (hummus en linzen) en “roomkaas met rodebiet, rozijntjes en pistachenootjes” mee. De linzensalade vond ik heel lekker, deze zal ik nog kopen. Het is niet vegan. De roomkaas ziet er -met dank aan de rode bietjes- prinsessenroze uit, maar naar mijn goesting is dit te zoet. De volgende keer probeer ik iets anders. maaslander

Bij Albert Hein probeerde ik de Maaslander Kaasschnitzels, vanzelfsprekend niet vegan, ik weet zelfs niet of het helemaal veggie is.   Mijn verwachtingen waren hoog, de smaakbeleving was laag en dit bij de hele familie Klepkes hier. Afgekeurd dus.

Over de wokreepjes van Eger egerwokreepjes(o.a. Colruyt) zijn we wel enthousiast, ze zijn multi-inzetbaar en zijn zowel qua smaak als structuur goedgekeurd. Voor mensen die een vleeskloon zoeken : je merkt nog steeds een verschil, maar voor mij hoeft een vervanger niet identiek te smaken. Deze wokreepjes zijn een goed alternatief.

Er zijn een hoop veggieburgers diegardengourmetspinaziekaasrondo nogal aan de droge kant zijn vind ik. In de categorie voorverpakte spinazieburgers, zijn deze van Garden Gourmet mijn favoriet : lekker veel spinazie!

Die alprospinazieburgerspinazieburges van Alpro vind ik bijvoorbeeld te droog, het stelt een soort nep kippenfilet voor met een dun laagje spinazie, de foto stelt de hoeveelheid spinazie nochtans anders voor.

alprosoyagehakt

Het fijngehakt van Alpro vind ik dan weer wel helemaal oké, met dit fijngehakt kan je ook weer veel kanten uit.  Je krijgt het wel heel moeilijk aan elkaar geplakt (om bijvoorbeeld balletjes van te draaien) maar in saus of om een paprika te vullen gaat het perfect.

DeldicheBij Okay verkopen ze dan weer Veggie Nuggets (o.a. grill style), het merk Deldiche staat er in zeer kleine letters op. Man, deze zijn fantastisch qua smaak en structuur. Ze komen hier regelmatig op tafel. De kindjes vinden ze soms een beetje pikant. Een beetje.

Van het merk Quorn komenquornpens alleen de pensen in huis,  Manlief vindt deze een goed alternatief om bij witte bonen in de tomatensaus te doen.

bertynseitanteriyaki

Nog een absoluut succesnummer hier zijn de seitan terriyaki tops van het merk  Bertyn (natuurwinkel). Met deze op het bord is de maaltijd altijd njammie.

Nu ligt er in de koelkast nog “Smoked Bacon” van het merk Greenway te wachten en de verwachtingen zijn heel hoog gespannen. We aten een poosje geleden nog eens bij Greenway en daar zat iets super lekker van nepvleesstukjes bij. Wij hopen nu dat deze smoked bacon stukje het mysterieus ingrediënt zijn. Ik heb al wat geëxperimenteerd met gerookt paprikapoeder om die volle rooksmaak in gerechten te krijgen, maar tot nu toe waren de resultaten nog niet om over naar huis te schrijven. Morgen wordt de smoked bacon gebruikt… we zijn al benieuwd !

Advertenties

1 Response to "Veggie uit de supermarkt"

Hier vallen de Smoked Bacon en de Chick’Pieces in de smaak! De falafelburgertjes van Greenway koop ik ook af en toe. Verder af en toe balletjes, burgertjes of worstjes, altijd handig als het eens snel moet gaan 🙂 (en uiteindelijk maak je als je vlees eet ook niet zelf je vlees he, tenzij misschien zelf gerolde balletjes gehakt…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: