Mijn microcosmos

Het seizoen van de overvloed

Posted on: 19 augustus 2013

Het is zomertijd. Warm en de laatste dagen ook af en toe een ferme plensbui, alles wat er nodig is om de plantjes te laten groeien, de vruchten te laten rijpen, kortom overvloed alom.  Lekkere tomaatjes, paprika’s, meloenen, noem maar op. Die zitten vol met zaden en pitten, zaden en pitten die wij vaak niet opeten maar weggooien. Zou het niet mooi zijn om mensen te kunnen helpen met ons zaadjesafval ? Dit initiatief : zaden voor leven is prachtig. Wij verzamelen zaadjes uit onze vruchten, en elders worden ze gebruikt om te zaaien. Want zaaigoed is duur voor armen in het Zuiden. Win-win ! Ons kost het niets (of toch niet meer dan een postzegel) en daar maakt het een wereld van verschil.

Initiatiefnemer Willem Van Cotthem :

Ik vraag u geen financiële steun.

Het volstaat immers mij af en toe de zaden (pitten) toe te sturen die u aantreft in de vruchten die u zelf wel eens eet : meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprika’s, avocado’s, papaya’s, eierplanten (aubergines) en andere.

Spoel deze zaden even in water, laat ze drogen op een bord (niet op een papier, want dat kleeft) en bezorg ze mij (liefst met de naam van de vruchtensoort die u meestal bij de aankoop vindt, bv. op een etiketje).

Hoe meer zaden, hoe liever, want het gaat om duizenden familietuintjes in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en we willen alle families het plezier bezorgen van “uw” pitten te kunnen uitzaaien. Zo draagt ieder van u rechtstreeks bij tot het succes van ons project.

Hoe klein ook uw bijdrage moge wezen, hoe klein ook het pakje zaden dat ons toegezonden wordt, het zal altijd rechtstreeks leiden tot een verbetering van de levensstandaard van de armsten, zonder enige organisatorische of administratieve hinderpalen. Want : UW ZADEN KOMEN REGELRECHT BIJ DE ARMSTEN TERECHT.

Om af te sluiten nog een filmpje, Een, 15/01/2013

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: