Mijn microcosmos

Solden

Posted on: 20 juni 2014

De solden, daar zien ze mij dus niet. Ik heb een hekel aan winkelen, dan bedoel ik niet boodschappen doen, maar zo echt shoppen. Shoppen zoals het in de boekskes en in reclames voorgesteld wordt : de grootste hobby van de vrouw. Typ op Google anders eens “shoppen” en kies “afbeeldingen”, zie je daar ergens een man staan ? Als je ver genoeg naar beneden scrolt uiteindelijk wel.  Neen, alleen vrouwen met hun handen vol tasjes. Quotes als “Keep calm & go shopping” versterken alleen maar het winkelen als norm. Het waarom is mij een groot raadsel.

Ik ben al een keer of twee met vriendinnen die er echt goed in zijn op pad gegaan. Zij zouden mij wel eens helpen met het vinden van geschikte (= mooie ? goed passende ? in de mode ? ) kledij. Het verdict van allebei : ik ben veel te moeilijk. Een bloesje met een kraag die mij niet aanstaat koop ik niet. Knopen die niet mooi zijn, fronsjes en frutels, teveel glans, allemaal aan mij niet besteed. Een perfecte snit in een stof met die ik niet oké vind; blijft hangen. Het kan best zijn dat ik er beeldig mee sta, maar als het mijn stijl niet is koop ik het niet. Moet het gezegd ? Ik vind zelden iets naar mijn zin.

t-shirt-kostMaar daarover gaat het uiteindelijk niet, het gaat over de jacht op het koopje, over de belachelijk lage prijs die mensen maar willen betalen. Haar verhaal is mij bijvoorbeeld, altijd bijgebleven. Meer willen betalen aan de kassa, de max toch ?! Er zijn genoeg documentaires en filmpje op Youtube te vinden over de erbarmelijke omstandigheden waarin mensen (vaak vrouwen) moeten werken. Voor ietsje meer dan een (1!!) euro per dag mogen  ze 10 uren werken. Laten we zot doen en er 2 of zelfs 3 euro per dag van maken; het is nog steeds belachelijk weinig. Is het dan niet helemaal pervers om de prijzen in de klerenwinkels hier te hoog te vinden en te wachten op de solden en dan nog het liefst -50% of meer korting te willen ?  Dit opiniestuk in de krant in januari slaat de nagel op de kop.

Ik ga niet soldenshoppen omdat ik er een hekel aan heb, maar aan degenen die het winkelen tot een kunst verheven hebben. Koop eerlijke kleren, op een site als rankabrand kan je een heleboel merken terugvinden, zowel kleren als elektronica, reizen als telecom, … De ranking gebeurt op basis van wat de merken zelf op het website vermelden.  Onafhankelijke info voor een ranking zou nog beter zijn maar op deze site kan je meer dan 600 merken opzoeken.

Geef jij om eerlijk ? Wie krijgt jouw centen ?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet…

creakriebel - eclectisch - ecominded - geen gezever - keukenbronselaar - lijstjeslover - optimist - single - ♀ - werknemer - ♥ kunst, design én kitsch Dada's : emancipatie, gelijke kansen, gelijke rechten, gender, maatschappij, milieu

Zelenka leest bij de buren

Advertenties
WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggers liken dit: